Császármetszés. Lehet jó élmény a császármetszés, de csak ha te magad teszel érte


Azokban az esetekben viszont, amikor a szülészeti vészhelyzet a vajúdás során alakul ki, sürgős császármetszésre van szükség még akkor is, ha azt valójában gondos előkészítést követően végezzük el.

császármetszés

Igazi, rohanós császármetszés szerencsére igen ritka. Ez lehetővé teszi további terhességek esetén a hüvelyi szülés megkísérlését, illetve császármetszés, akár későbbi császármetszés elvégzését is.

császármetszés

Többedszeri hasi műtét esetén lehetőleg a korábbi metszés hegében végezzük az aktuális műtétet, így csökkenthetjük a hasfal terhelését. Hogy császármetszés követően egy újabb szülés hüvelyi útra engedhető-e, császármetszés szakmai és emberi szempontok alapján döntjük el. A mérlegelendő kérdés az, hogy a korábbi heg bírja-e a méhgörcsöket, vagy esetleg megnyílik.

császármetszés

Szerencsére a méhrepedés igen ritka szövődmény. Jelenlegi gyakorlatunk az, hogy, ha a család partner a hüvelyi szülésben és a szülés császármetszés beindul, majd annak rendje és módja szerint szépen halad, akkor boldogan asszisztálunk a hüvelyi befejezéshez.

császármetszés

Ellenkező esetben inkább ismételt császármetszést ajánlunk. Két korábbi császármetszés császármetszés előzményben a magyarországi gyakorlat szerint kizárja a hüvelyi szülés lehetőségét, bár találunk példát külföldön ilyen előzmények után levezetett hüvelyi szülésekre.

császármetszés