Papillomavírus kezelés és terhesség


Magas kockázatú HPV-vel vállalhatok-e terhességet?

Hol találkozhatunk HPV-vel?

Kérdés:  Kedves Doktornő, 3 éve derült ki a rendes évi rákszűrésen, hogy magas rizikójú HPV fertőzésem van. Azóta 3 havonta járok szűrésre, szerencsére a citológiai eredményem változatlanul P2.

Előző orvosom úgy vélte, hogy nincs a szoros kontrollon kívül más teendő, de mivel nem múlt el 2 év múltán sem a fertőzés, úgy döntöttem, orvost és kezelési módot váltok. Új orvosom az első három hónapban hüvelykúpot és Isoprinosine-t írt fel, de sajnos a 3 hónap elteltével nem állt be változás. Ekkor megegyeztünk abban, hogy lefagyasztja a méhnyakamat.

hogyan lehet eltávolítani a hpv vírust bél dysbiosis cink

Ez egy hónapja történt, a kontrollig még 2 hónap, és nagyon bízom benne, hogy valami pozitív változást fogunk látni, amikor végre újra mehetek hozzá. De mi van ha mégsem?

Mire figyeljen a kismama?

De mit tegyünk, ha minden változatlan marad? Úgy érzem, hogy minél tovább várok, annál nagyobb az esélye, hogy a citológiai eredményem rosszabb lesz, illetve hogy a korom miatt már nem lehet majd gyerekem, pedig több babát is szeretnék, ha lehetséges.

Az előző orvosom határozottan tiltotta a teherbe esést, amíg a HPV jelen van a szervezetemben, a jelenleginek pedig úgy tűnik, hogy mindegy bármilyen furán is hangzik ez. Ön mit javasol? Mi a rizikója annak, ha magas kockázatú HPV-vel vállalok terhességet?

  1. Mi történik akkor, ha a terhes kismama HPV-s?
  2. Fehérje toxin
  3. A tartós HPV-fertőzés veszélyeztetheti a családtervezést
  4. Méhnyakrák terhesség alatt : HaziPatika Microsites
  5. A HPV is okozhat fej-nyaki daganatot Évente több tízmillió ember fertőződik meg humán papillómavírussal HPV világszerte, amely akár évekig lappanghat tünetmentesen a szervezetben.

Azt tudom, hogy a szüléskor papillomavírus kezelés és terhesség baba megfertőződését császárral szokták kivédeni, de nem minden esetben.

Köszönöm előre is a válaszát. Gyovai, G.

Veszélyes a magzatra?

Gyovai Gabriella   InforMed Az elsődleges az, hogy a sejtek nem mutatnak olyan elváltozást, mely rákmegelőző állapotra utalna, mivel P2 az eredmény. A HPV-re jellemző, hogy a sejtmagok és a citoplazma máshogy néz ki, és normálisan a szervezet saját védekezőrendszere lenne hívatott ezeknek a megváltozott sejteknek az eltűntetésére. A P2, HPV gyanú diagnózissal nem kell tartózkodnia papillomavírus kezelés és terhesség teherbeeséstől, de vigyázni kell terhesség alatt minden folyásra és egyébre, ami csökkenti az immunitást.

mi a vastagbél méregtelenítésével végzett hidroterápiás kezelés platyhelminthes és fonálféreg-gyakorlatok

Mindezt terhesség alatt egyébként is szigorúan figyelik. Ha nagyobb baj lett volna és a P3 súlyosabb foka jelentkezett volna, már rég szövettani tisztázás lett volna indokolt a méhszáj igen kis területének kúpszerű kimetszésével, de P2 mellett nem szokták ezt javasolni sehol.

Ha ilyen eredménnyel nem engednénk szülni az asszonyokat, jócskán csökkenne a szülések száma, mivel ez nem ritka lelt és semmi mást nem igényel, csak havonta kontrolt.

papilloma vírus menyerang a helminthiasis megelőzése és kezelése gyermekeknél

Tehát hajrá!