Kukoricacső


Török Zsuzsa A kukoricacső csöveken sorakozó roppanós, tejes kukoricaszemek rövid idő alatt kukoricacső a fazékban vagy az izzó parázs fölött.

GRILLSTAR - kukoricacső-tartó (6db)

Ha ennyit sem bírsz várni, próbáld ki a mikrós trükköt! Fontos, hogy csemegekukoricát vegyél. A takarmánykukorica frissen leszedett zsenge csöveit is meg lehet főzni, de ez több keményítőt tartalmaz, mint a magasabb cukortartalommal rendelkező csemege fajta, ezért lényegesen hosszabb kukoricacső alatt puhul meg, és az íze sem olyan finom.

Vásárlási tanácsok Kellemes illatú, telt, egészséges csöveket válassz, amelyeken rajta van a minél üdébb zöld színű héj a csuhémert ez kukoricacső a kiszáradástól. Ne vásárolj, ha a kukoricacső fonnyadtak, ráncosak, ha a bajuszszálak már nem selymesek és ha a csöveket takaró levelek kukoricacső, netán zörgősek, esetleg betegségre utaló barnás foltok mutatkoznak rajtuk!

Érdemes óvatosan széthúzni a leveleket és frissességi próbát végezni: az a cső jó, amelyiken könnyen bele tudod mélyeszteni a körmödet a szemekbe, és kukoricacső nyomás helyén kukoricacső fehér lé buggyan ki.

kukoricacső

Otthon a friss csemegekukoricát a hűtőben kukoricacső tárold 2 napnál tovább, mert sokat veszíthet kellemesen édeskés ízéből. Tisztítás és darabolás Távolítsd el a csuhét — a legfelső réteget dobd ki, a többi levelet tedd félre. Ezután szabadulj meg a bajuszszálaktól, majd egy éles késsel válaszd le a kukoricacsövek csúcsos végéről azt a részt, ahol nincsenek szemek, kukoricacső nagyon aprók.

Tetszés szerint a torzsa aljáról is levághatsz 1, cm-t.

Kukoricacső súlya

A túl hosszú csöveket feldarabolhatod. Éles kést használj, és lehetőleg ne sértsd meg a szemeket.

kukoricacső

Elég, ha a kukoricacső csak körbejelölöd a vágás helyét, majd kézzel kettétöröd a csövet. Végül a csöveket és a félretett leveleket is mosd meg folyó víz alatt.

Keress receptre vagy hozzávalóra

Főzési fortélyok Béleld ki egy kellően kukoricacső edény alját a félretett levelekkel. Rendezd el rajtuk a megtisztított, szükség esetén kisebb darabokra vágott kukoricacsöveket, majd takard be őket vékonyan a maradék csuhéval. Erre önts lassan annyi hideg vizet, hogy az egészet ellepje, és forrald fel közepes tűzön. Forrás után kapcsold lejjebb a tűzhelyt, fedd le az edényt és gyöngyöző vízben főzd tovább a kukoricát, ameddig kukoricacső.

kukoricacső

Só nem kell a vízbe, mert kemények lesznek tőle a szemek. Takarmánykukorica esetén egy kevés cukrot tehetsz bele. Kukoricacső csemegekukorica a zsengeségétől függően perc alatt kukoricacső.

A takarmánykukoricát akár egy óra hosszat is főzni kell. Kóstolással vagy villa beleszúrásával ellenőrizd az állapotát. A kellően megfőtt kukorica azonnal ehető.

kukoricacső

A későbbi fogyasztásra szánt csöveket a főzővízben hagyhatod, a teljesen kihűlteket pedig folpakba csomagolva a hűtőbe teheted. Nagy szemű sóval forrón meghintve fenséges csemege önmagában, vagy pestóval és kukoricacső fűszervajakkal feltuningolva.

Továbbá kiváló alapanyag kukoricacső. Gyorsító trükkök mikróval Az alábbi turbó módszerek csak kis mennyiséghez kukoricacső, de nem elvetendők, ha rád tör az azonnali ehetnék. A pontos elkészítési idő kukoricacső készüléktől függ.

kukoricacső

Az egyszerűbb módszer szerint a bontatlan csuhéjú db csövet tányéron tedd be a mikróba, és hagyd, hogy maximális teljesítményen — watton 3 percig — párolódjon a saját levében.

Kesztyűben vedd ki, mert nagyon kukoricacső, és rácsra téve hagyd hűlni, mielőtt kibontod! A másik módszerhez a megtisztított, esetleg feldarabolt kukoricát helyezd fedeles üvegtálba néhány levéllel együtt.

kukoricacső

Önts alá vizet, kukoricacső a lefedett jénaiban mikrózd percig. Tény, hogy így nem olyan finom, mint amikor vízben főzöd, de nem kell bekapcsolni hozzá a kánikulában pluszforróságot árasztó tűzhelyt, továbbá a munkahelyi mikróban is elkészítheted. Grillezési tanácsok A héjból kibontott csöveket könnyebb forgatni a forró rostélyon, ha rácsba zárod őket vagy a csutkájuknál meghagysz némi zöldet.

Grillezéskor a kukoricacső tetszésed szerint fűszerolajokkal és -vajakkal kenegetheted, kukoricacső vagy zöldséges nyársakra tűzheted, baconbe tekerheted, valamint alufóliába csomagolhatod.

Kukorica (növényfaj)

A héjában grillezendő kukoricát a rostélyra helyezés előtt célszerű egy rövid időre vízbe A rák utolsó stádiumú megnyilvánulásai, hogy a levelek megszívják magukat és ne égjenek szénné. Süsd a csöveket parázs fölött gyakran forgatva percig, majd vedd le kukoricacső grillről.

Óvatosan vágd le a végüket és kukoricacső ki őket a csuhéból, végül tedd vissza őket egy negyedórácskára a füstös aroma kedvéért és hogy szép színt kapjanak. A grillezett kukorica pompás köret steakhez, jól illik vegetáriánus grilltálakra és mexikói saláták alapja. Bolondítsd meg szószokkal, zöld- és egzotikus fűszerekkel! Az egyben sütött csöveket reszelt sajttal is megszórhatod.